Lühidalt vastates: ei, teenusepakkuja vahetus ei lahenda olukorda, kui Teie veebileht on nakatunud pahavaraga.

Põhjus on selles, et kui kasutate teise teenusepakkuja juures sama, vananenud ja turvaaukudega veebilehe tarkvara edasi, siis häkitakse veebileht taas ja lisatakse pahavara veebimajutuse kontole uuesti.
See on juhul, kui teenusepakkuja vahetusel puhastatakse veebileht pahavarast.
Kui aga teenusepakkuja vahetusel veebilehe tarkvara pahavarast mitte puhastada, siis viite oma pahavaraga nakatunud kodulehe üle teise teenusepakkuja juurde, kuid üleminekuga pahavara veebilehelt kuhugi ei kao ning mure jääb endiselt alles.

Lisaks tuleb teenusepakkuja vahetusel arvestada sellega, et see protsess on üsna keeruline ja ajakulukas.
Vajalik on kolida ümber veebilehe failid, andmebaas, e-posti kontode sisu ja veebileht tuleb uues serveris töökorda seadistada.

Selle asemel, et keskenduda teenusepakkuja vahetusele, tuleks kontrollida veebimajutuse kontol asuvad failid üle ja eemaldada kontolt pahavara.
Kui pahavaraga nakatumine ei ole toimunud väga ammu, siis saame tasulise teenusena taastada Teie veebimajutuse konto varukoopiast, kus Teie veebimajutuse konto oli veel pahavarast puhas või kontol oli vähem pahavara. See lihtsustab veebimajutuse konto pahavarast puhastamist.
Peale pahavara eemaldamist tuleks uuendada veebilehe tarkvara ja kõik lisamoodulid.
Lisaks tuleks muuta ära cPanel keskkonna, FTP kontode ja veebilehe andmebaasi kasutaja parool ning uuendada veebilehe andmebaasi kasutaja parool veebilehe konfiguratsioonifailis.
Vaja on muuta ka veebilehe haldusliidese parool ja kontrollida, et haldusliidesesse ei oleks lisatud kahtlaseid kasutajaid, vajadusel tuleks need kasutajad eemaldada.

Ãœlalnimetatud toimingud on vajalik teha ka teenusepakkuja vahetusel, vastasel juhul rikutakse veebileht peatselt.

Sellises olukorras soovitame pöörduda Teie veebilehe arendaja poole.
Veebilehe arendaja saab Teie veebilehe üle vaadata ja teha vajalikud toimingud.

Veebilehe tarkvara valiku üle otsustab veebimajutuse konto omanik või konto omaniku poolt valitud veebilehe arendaja, seetõttu on see konto omaniku vastutusalas.
Meie serverimeeskond hoolitseb selle eest, et serveri tarkvara (näiteks cPanel) oleks turvaline ja ajakohane.

IP Info:
Radicenter 2024